USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

“TOKAT’IN KİTABINI TOKATLILAR YAZACAK”

“TOKAT’IN KİTABINI TOKATLILAR YAZACAK”
10-02-2017 11:23
Google News

İŞTE VALİ CAN’IN O ÖNEMLİ AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

“BİR HEDEF BELİRLEMENİZ LAZIM”

“TOKATI KALKINDIRACAK TOKATLILAR”

“TOKAT’I 2017-2023 OLARAK PLANLADIK”

“EYLEM PLANI HAZIRLADIK”

“TARIMA EN ÇOK PARA AYIRAN ÖZEL İDAREYİZ”

 “TOKAT’I KALKINDIRACAK YATIRIMLAR”

“OTEL, İYİ BİR ALT YAPI OLACAK”

 “TOKAT GÖRÜCÜYE ÇIKACAK”

“TOKAT’IN CENNET GİBİ COĞRAFYASI VAR”

“BİR TAKIM PROJELERİMİZ VAR”

 “3 MİLYAR HEDEF KOYDUK”

“TOKAT ÇİÇEK AÇAN BİR ŞEHİR”

 

 

 

 

 

 

Katıldığı programlarda sık sık, ‘Mübarek ve bereketli toprakların insanları’ diyerek Tokatlıların gönlünde taht kuran Vali Cevdet Can, “Burayı kalkındıracak olan Tokatlıların kendisi. Tokat’ın ön sözünü biz yazacağız fakat Tokat’ın kitabını Tokatlıların kendisi yazacak” dedi.

Tokat Valisi Cevdet Can, makamında Sesimiz Gazetesi imtiyaz sahibi İlhan Uluözlü ile birlikte gazeteci Ahmet Yılmaz ile Bekir Binbaş’ı kabul etti. Ziyarette Vali Cevdet Can, Sesimiz Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. Göreve başlayalı 2.5 yıl olan Vali Cevdet Can, Tokat ile ilgili yapılan çalışmaları, yapılacak olan çalışmaları ve hedefleri anlattı. İşte Vali Can’ın o önemli açıklamaları:

“BİR HEDEF BELİRLEMENİZ LAZIM”

Göreve başlayalı 2.5 yıl olduğunu hatırlatan Vali Can, “Göreve geldiğimizde biz Tokat için kalkınma odaklı bir anlayışa hakim kılacağımıza söylemiştik. Bunu yaparken de 3 tane saç ayağını vatandaşımızla, kamu görevlileri ile paylaştım. Bir yeri kalkındırmanız için bir kere hedef belirlemeniz gerekiyor. Hedefi olmayan bir gemi kimseye fayda etmez. Bizde Tokat’ın kalkınması ile alakalı iki kanat takmıştık hatırlarsınız. Bir kanadında tarım var, bir kanadında da turizm var demiştik biz. Dolayısıyla ‘tek kanatla kuş uçmaz tek taştan duvar olmaz’ demiştik. Bu hedef üzerinde yürüyeceğimizi söylemiştik. Dolayısıyla  Tokat’ın kırsal kalkınmasını tamamen bunun üzerine inşa ettik. 2 sene içerisinde biz bunun temellerini hazırladık. Benim bir şeyi yazıp bir kitaba yazıp bir plana yazıp onu koymak yerine prensibim şu. Bunu yaşanır hale getirmek lazım. Bir vücut gibi olacak, her olandan haberdar olacaksınız. Bir insan üç haldedir, ya susar, ya konuşur, ya da bakar. Susmanız tefekkür olacak, konuşmanız hikmetli, bakışınız da ibretli olacak.  Dolayısıyla boş yere konuşmayacaksınız” dedi.

“TOKATI KALKINDIRACAK TOKATLILAR”

Şair Erzurumlu Emrah’ın sözünü değiştirerek, ‘Tokat’ın kapısını açtım, sanırsın cennette düştüm’ dedikleri ifade eden Vali Can, “Hakikaten burası cennet bir toprak. O yüzden ‘mübarek ve bereket topraklar’ diye insanlara cömert diye hitap ediyoruz. Buna yakışıyor bu topraklar. İşte o yüzden dedik ki, burayı kalkındıracak olan Tokat’lıların kendisi, Tokat’ta yaşayanlar ve Tokatlı olanlar. Burada yaşayan 600 bin insan var, birde burada yaşayanın iki katı dışarıda var. Fakat bunu yaparken hedefi bizim gibi idareciler koyacak. Hedefi koyan 3 tane saç ayağı dedik. Birincisi net bilgi, potansiyelinizi ölçeceksiniz. Efendim işte,  ovalarımız, insanlarımız, suyumuz, tabiatımız, tarihimiz, kültürümüz var. Sonuç itibari ile bunlar bizim net bilgimiz ve bunları ortaya çıkaracağız. İkincisi etkin bir koordinasyon yapacağız, kurumlar arası. Üçüncüsü ise bir şeye odaklanacağız. Odaklanmamızda Tokat’ın kırsal kalkınmasını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

“TOKAT’I 2017-2023 OLARAK PLANLADIK”

Önümüzdeki 2033 yılı itibari ile Tokat’ı 2017-2023 olarak planladıklarını belirten Vali Cevdet Can, şöyle konuştu: “Biz buna 2+4 dedik.  Şimdi 2019 ve 2023 olarak. 2023’ten sonrada da 10 yıllık olarak planımız devam edecek. Ve 2033 yılı itibari ile Tokat’tan yaklaşık 2.5 Milyar, 3 Milyar dolar bir katma değerinin çıkacağını tahmin ediyorum. Şimdi bizim sulama yatırımlarımız, ulaşım yatırımlarımız, ovalarımızın koruma alanlarına alınması.  49 ildeki 141 ovaya tarım korunması siyasi gazetede yayımlandı. Bizim ovalarımızın da Türkiye’deki 141 ovadan daha avantajlı bir ova olması, sıralamaya koyduğunuz zaman bizim ovalarımız ilk 10 ova içerisine girecek. Hem Niksar- Erbaa ovası,  hem de Kazova ilk 10’un, ilk 15’in arasına girebilecek ovalar. Özellikle bozulmamış organik tarıma güvenilir tarıma uygun ovalar. Çünkü su kaynakları diğer su kaynaklarından daha kaliteli, daha kurak ve daha dayanıklı. Hem Yeşilırmak vadisi hem de Kelkit Vadisi hem Çekerek Vadisi. Önümüzdeki dönem itibari ile Süreyyabey Barajından kapalı sistem ile Zile Ovası’nı 180 dönüm alan suladığı zaman, Almus Barajından kapalı sistem ile Kazova Suladığı zaman, termal tesisin devreye girmesiyle, Niksar da örtü altı sebzecilik başladığı zaman, bizim Tokat’taki tüm tarımsal ürünlerimiz Türkiye ortalamasına baktığımı zaman ilk 5’te ilk 10’da kimisi ise ilk 3’te üretim bakımından”

“EYLEM PLANI HAZIRLADIK”

Tokat için kırsal kalkınma eylem planı hazırladıklarını açıklayan Vali Cevdet Can, konuşmasına şöyle devam etti: “2017-2023’teki kalkınma programı önümüzdeki dönem itibari ile yazılacak. Toplantıda hepsinin taslakları hazırlandı. Tüm kurumlara bugünden itibaren göndereceğiz. Şubat ayının sonu itibari ile 6 yıllık kırsal kalkınma eylem planı ortaya çıkacak. Burada hepsi var. Biz şimdi bir takım amiral gemisi olan işte lokomotif olabilecek, bir takım yatırımlar gerekiyor. Tarım konusunda bunlar nedir diye sorarsanız, Kazova’ya ulusal meyve sebze hanını kesinlikle koymamız lazım. Ulusal meyve sebze hanı fizibilitesinin yaklaşık 65 milyonluk bir maliyeti var. Bunu Avrupa Birliğine finans edeceğiz. Bunun çalışmaları belli bir noktaya geldi. İnşallah onunda ileriki günlerde ilanını yaparız. Bir diğeri ise hayvancılığı geliştirme noktasında TOPEK A.Ş. olarak kurulan bir şirketimiz var. Pancar Kooperatifi, İl Özel İdare, diğer kurumlarla birlikte. Orada bir hayvancılık borsasını kurmayı Tokat’ta  gerçekleştireceğiz. Bunları destekleyen Niksar ve Erbaa Ovasında ulusal yaş sebze ve paketleme tesisi bir şekilde kurulacak ve orada Sarıyazı Köyünde bulduğumuz termal  tesiste de örtü altı sebzeciliğin gelişmesini sağlayacağız”

“TARIMA EN ÇOK PARA AYIRAN ÖZEL İDAREYİZ”

Son 3 yılda İl Özel İdaresi olarak tarıma en çok para ayıran İl Özel İdaresi olduklarını kaydeden Vali Cevdet Can, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “51 Özel İdaresi olan vilayetler sıralamasına koyduğumuz zaman en çok tarıma para ayıran özel idareyiz. Üniversiteye en çok destek veren özel idareyiz ARGE konusunda . Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü üzerinden, 3 tane büyük tesise imza atacağız Tokat’ta. Birisi Çamlibel de düve yetiştiriciliği noktasında damızlık düve, birisi  Başçiftlik ve Reşadiye arasında düve yetiştiricilik tesislerin kurulması ve aynı zamanda Tokat’ın fidesi Tokat’ta üretiliyor çerçevesinde Niksar ve Erbaa Ovasında bu termal tesise dayalı fide üretimi gerçekleştirilmesi. Bütün bunların hepsi 2017 de ortaya çıkacak. İnşallah bunların hepsi 2018’e faaliyete geçecek hale gelecek.  Biz hep şöyle dedik, ‘Tokat’ın ön sözünü biz yazacağız fakat Tokat’ın kitabını Tokat’lıların kendisi yazacak”

“TARIMDA BÜYÜK HAMLE BEKLİYORUZ”

Konuşmasında, ‘ Önümüzdeki dönem itibari ile biz tarımda büyük bir hamle bekliyoruz’ diyen Vali Cevdet Can, “Çünkü hedeflerimizi koyduk ve bu hedefleri gerçekleştirmek için. Buna ilave olarak şimdi burada Özel İdare var, Devlet var, Tarım Bakanlığı var, bakanlıkların diğer kurumları var, devletin destekleri var, bununla birlikte üniversite var ama bunların yanına bizim özel sektörü mutlaka katmamız lazım.  Bunun için biz Türkiye’de olmayan uygulamayı ilk defa Tokat’ta uygulayacağız. Bunun ben mevzuat teklifini de hem Cumhurbaşkanımıza hem başbakanlığa raporlarını gönderdim. Ben neyi uygulayacağım şimdi burada, önümüzdeki dönem itibariyle.  Biliyorsunuz devletin desteklenebilen 22 tane kurumu var. Kimisi Genel Müdürlük kimisi bakanlık. Bu 22 Genel Müdürün de Tokat’a verdiği teşvikler var. KOSGEB’den tut da kırsal kalkınmasına kadar. İnşallah Tokat’ta Devlet Destekleri Genel Müdürlüğü var. Devlet Destekleme Genel Müdürlüğünü ilde teşkilatlandırmak istiyoruz. Tokat’ta uygulamasını yapacağız, hazırlıkların talimatını verdim. ‘Tokat Devlet Destekleri İzleme ve Değerlendirme İl Kurumu’ diye bir kuruluş yapacağız. Zaten hangi kurumlar görevli ise o kurula alacağız. O kurul ayda bir toplantı yapacak. Devlet desteklerini mutlaka gözden geçirecek ve daha verimli kullanılması için gayret gösterecek, öneriler sunacak. İşte iş birliği yapacağız tüm Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte.  Bunu 4 tane büyük ilçede katılacak şeklinde toplantılar ayarlayacağız” dedi.

“5 YIL İÇERİSİNDE 200 MİLYONA VARACAK”

Vali Can, konuşmasına şöyle devam etti: “Niçin bunu yapıyoruz, hatırlarsınız geçen sene kırsal kalkınmanın önümüzdeki 4 yıllık 5 yıllık programı açarken bir söz etmiştim. Dedim ki ‘Bu Kırsal Kalkınma Tokat’ta 2012-2013-2014-2015’te 27 milyon hibe dağıtmış’ Dedim ki, ‘2016’da en az 30 milyon lira olacak’ çok şükür 27 milyon liraya ulaştık. Yani 4 yılı bir yılda gerçekleştirdik. Bu nedir yukarının kaynağını buraya getirmektir.  Önümüzdeki 5 yıl içerisinde bu 175-200 milyona varacak, bizim tahminlerimiz. Bunu niçin önemsedik.  Demek ki bir devlet desteği üzerine Valilik Başkanlığında ilgili kurumun iletişimini sağladığınız takdirde, bir başarı sağlanabilir. Bütün devlet desteklerinde biz aynı başarıyı gösterdiği zaman ne olur, Tokat’ta çok büyük bir hamle başlar. İyi bir idare için 4 tane İ formülü vardır, 4İ formülü diye. İyi idare 2 tanesi zaten. İyi idare yapmak için irade koymak lazım. Ömür İ ney, o da iletişim. İnsanları bilgilendireceksiniz. Tarım da böyle bir hamlemiz var.”

“TOKAT’I KALKINDIRACAK YATIRIMLAR”

Bu yatırımların Tokat’ı kalkındıracak yatırımlar olduğunu ifade eden Vali Cevdet Can, “Aynı zamanda bölgesel yatırımlar. Zaten ulaşım ağımız ile ilgili yatırımları özellikle Milletvekillerimiz Ankara’da çok güzel takip ediyorlar. Hem karayolları, hem havayolu,  hem de demiryolu ulaşımı bakımından. Ben kendilerine teşekkür ediyorum, hakikaten büyük bir gayret gösterdiler. Önümüzdeki dönemde devlet büyükleri Tokat’a gelip projemizi görecekler” diye konuştu.

“OTEL, İYİ BİR ALT YAPI OLACAK”

Turizm noktasında yapılan çalışmalar hakkında konuşan Vali Can, konuşmasına şöyle devam etti: “Rahmetli Recep Yazıcıoğlu’nun o yokluk yıllarında Tokat’ta turizm gelişsin diye, Tokat’ta tarihi kültür ortaya çıksın diye buraya bir otel inşaatı yapmıştır. Hatta rahmetlinin o zamanki Tokat’taki sempozyumlarında, Taşhan’ı da otele döndürelim 300 yatağa çıkaralım, dahası 3 bin yatağa çıkaralım uzun yıllar 30 bin yatağa çıkarma hedefleri vardı. Bunu rahmetli niye koymuş, burada turizm potansiyeli var. Yani yaylaları Karadeniz’in yaylalarından farklı değil. İşte en son DOKAP’a girdik biliyorsunuz. DOKAP kapsamında artık bizde Karadeniz’de hangi imkanlardan yararlanırsak Tokat’ta o imkanlardan yararlanacak. Dolayısıyla turizm önemli bir enstrüman. Allah buraya tabiatı vermiş, tarihi vermiş, kültürü de vermiş. Şuanda insanı yaşayan kültürel miras bakımından, kültür bakanlığından en önemli illerinden birisi Tokat. Biz bundan neden para kazanmayalım. İnşallah bizde otelimize başladık. Otel Nisanda açılacak, o da iyi bir alt yapı olacak. Onunla birlikte bizim Tokat’a kültürel şahsiyet kazandırılmalı. Bununla alakalı geleneksel el sanatları şehri. Çünkü turizm altyapısı, biliyorsunuz mutlaka gelen turistlerin ziyaretini beklemekte, bir şey alıp götürmesi lazım. Tokat’ta insanların gezip gördüklerinin yanında giderken götürecekleri çok ürün var. Eğer siz bu ürünleri ekonomik ürünlere dönüştürebilirseniz, bunları üreten insanları çalışan sayıları arttırabilirseniz otomatik olarak siz bunu gerçekleştirirsiniz”

“TOKAT GÖRÜCÜYE ÇIKACAK”

Tokat’ın 2017 yılında görücüye çıkacağını ifade eden Vali Cevdet Can, “Bu sene inşallah 18, 19, 20 Mayısta Tokat geleneksel el sanatları günleri yapacağız. O zaman Tokat görücüye çıkacak. Tokat’ı merkez kılacağız, Tokat merkez olduktan sonra suya atılan taş gibi etrafa dağılacak. Tokat’ı 2017 merkez kılıyoruz. Daha sonraki günlerde bunu yaygınlaştıracağız. Şimdi buradaki bütün amaç, çiftçiyi tarlasında, köylüyü köyünde, çobanı yaylasında, işçiyi fabrikasında mutlu kılacağız ve bunun altyapısını hazırlayacağız. Bunun altyapısı hazırlandığında esnaf tüccar zaten otomatik olarak gelişiyor. Hep şu tabiri kullandık, 2017’de Tokat görücüye çıkacak. Her şey ete kemiğe vurulacak. İnşallah bunları beraberce gerçekleştireceğiz. Biz bunu yaparken her zaman basın camiası arkadaşlarıma söylemişimdir. Basın Tokat’ın dışarıya açılan penceresidir. Basın Tokat’ın nasıl görülmesini isterse öyle gösterebilir. Tokat’ın gösterecek çok güzel şeyleri var. Bunun için bir takım sloganları değiştireceğiz. Nedir efendim, 900 adımda 900 tarih adıyla slogan oluşturduk,  Tokat’a çok yakışır.  Bunu ne yapacağız bir ileri aşamaya taşıyacağız. 900 adımda 900 tarihi görmek için 900 sebebiniz olacak. Sebepsiz dost bağına girilmez. Burası bir dost bağı, tüm Tokat coğrafyası. Bu dost bağına insanın girmesini sağlayacak sebepleri kim ortaya çıkaracak biz ortaya çıkaracağız. İşte bizim yapacaklarımızda bu” şeklinde konuştu.

“CENNET GİBİ COĞRAFYASI VAR”

Tokat’ın topraklarının çok güzel olduğunu belirten Vali Can, “Sezar’ın ‘Geldim, gördüm, yendim’ sözünü daha ziyade, ‘Geldim, gördüm ve bu topraklara hayran oldum.’  Cennet gibi bir coğrafya burası. Burası gerçekten, ‘ Tokat’ın kapısını açtık sanırsın cennete düştüm’ denecek kadar güzel bir toprak, coğrafyası var. Basında dahil siyasette dahil vatandaşta dahil sonuçta.  Tokat’ın mayasının en güzel tarafı insanı karakteri, bunu söyleyebilirim size. Buranın kökü sağlam. Bu söz Tokat’a ait biliyorsunuz. ‘Ot kökünde kurur, kökünde yeşerir’   Tokat tekrar kökünde yeşermek için çok müsait arazi ve insana sahip. Ben Vali olarak şunu söyleyebilirim, geçmişte birçok arkadaş bir şeyler koymuş. Ama hedef koyma noktasında bir mesafe alındığı hissi taşıyorum. Çünkü o hedefi siz insanların sırtına bir elbise gibi giydirmezseniz zihnine fikirler koyamazsanız konuşmanız hiçbir şey ifade etmez. İnsanların sizin gibi yolda yürürken çarşıda falan alışveriş yaparken, parkta otururken yazı yazarken acaba bu Tokat’ta ben ne yapabilirim veya yapılacak olan hangi desteği verebilirim anlayışına hakim kılmak lazım. İnşallah bizde bunları önümüzdeki dönem itibari ile özellikle turizm, tarım yine aynı devam edecek. Ve iki sene yatırımlarda devam edecek “ dedi.

“BİR TAKIM PROJELERİMİZ VAR”

Vali Can, Nisan da açıklamasını yapacakları çalışmalar hakkında da bilgi vererek, “Niksar’da ki devlet fidanlığını tamamen ceviz fidanlığına dönüştürdük. Kelkit vadisinde Erzincan’a kadar ceviz konusunda büyük bir hamle başlayacak. Çünkü orman vasfını kaybeden alanlarda bu ağaçlandırma çok önemli. Yine büyük hedefler bunlar. Bunlar kabul gördü. Niksar Ovası, Erbaa Ovasında az ama Kazovada da var. Kavak ağacından kurtularak, az azından millet ağaç dikecekse kerestelik ceviz dikilmesini sağlayacak şekilde böyle bir takım projelerimiz var bizim. Biz birbirimizi incitmeyeceğiz sonuç itibariyle, toprağımızı da, suyumuzu da incitmeyeceğiz. Hepsinin hakkını vereceğiz. Hiç bir şeyi atıl bırakmayacağız. Şimdi su enerji noktasında, rüzgar enerjisi noktasında, güneş enerjisi noktasında, sıcak termal  su noktasında. Tabi benim ikinci bir Tokat’ın turizm alanı Gümenek. Bu alanda inşallah önümüzde ki dönem duyacaksınız, orasının projesi şuan hazırlanıyor. Şuan ihalesi yapılacak, inşallah orası bir cazibe merkezi olacak. Ondan sonra Sulusaray, Reşadiye kaplıca bakımından merkez olacak” diye konuştu.

SULUSARAY’DA Kİ SON DURUM

Sulusaray kaplıcaları hakkında da bilgi veren Vali Cevdet Can,  konuşmasına şöyle devam etti: “Sulusaray’da son durum olarak, biz satmaktan daha ziyade oraya iki yılda hizmete geçecek şekilde 49 yıllığına verelim istiyoruz. 30 dönüm arazi var orada. Büyük potansiyel sonuçta. Tokat’ı ben şöyle düşünüyorum. Tokat’ı bir pazıl gibi düşünün. Tokat haritasını çizin o pazılları birleştirdiğiniz zaman Tokat’a yapacak çok şey var. Bu bakımdan turizm alanlarımız Akbelen Yaylası olsun, Zinav Gölü olsun, Ballıca Mağarası olsun, Kaz Gölü açısından önemli. Önümüzdeki dönem itibari ile biz eylem planını şu şekilde hazırlıyoruz.  Yapılacak her işi yazıyoruz, iki tane ana eksen turizm ve tarım. Onun altında 12 tane alt eksen. Onun altında direk eksenler ve odaklar ortaya çıkıyor. Bu iki tane ana eksende turizm ve tarım. Şimdi biz tarımda neyiz, bir takım ürünlerde Türkiye’de söz sahibiyiz. Örnek domates. İleri de üzüm de olacak. Çünkü büyük bir proje şimdi başladı, devam ediyor. Yaprak konusunda Tokat merkezde,  Erbaa da kendi hak ettiği değeri mutlaka alacak”

“3 MİLYAR HEDEFİ KOYDUK”

Tarım için heyecan, aşk ve sevda gerektiğini ifade eden Vali Cevdet Can, “Turizme, tarıma eğer sevdanızı, aşkınızı katamazsanız bunlarda kalkınma olmaz. Şimdi bir yassı soğan bile Tokat’a has bir soğan. Bu bile tek başına bir potansiyel ortaya çıkartır.  Tokat biberini saymıyorum bile.  Sucuğundan tut da işte kebabı dahi saymıyorum. Kültürü çok kuvvetli.  Genellikle burası Osmanlının bahçesi olmuş. Ben öyle diyorum. Hem hayvan üretimi bakımından, hem tarım üretimi bakımından. Biz inşallah Anadolu’nun bahçesi olacağız. Bunun yanında Tokat’ın tarihinde ağır sanayi geçmişi var. Tarıma dayalı en büyük sanayiyi burada kurabilirsiniz. O potansiyel bu toprakların ruhuna sinmiş içinde var. O tarih itibari ile 15 bin nüfusun 1500’ü tüccar.  Niye ipekyolu üzerinden ulaşım ağları üzerinden ticaret yapıyor. Bugün Tokat’ında önümüzdeki on yıl içerisinde aynı ticareti tarım üzerinden turizm üzerinden buraya koyduğumuz zaman o Tokat’ı tekrar ortaya çıkartırsınız. Onun için biz Sayın Cumhurbaşkanımıza Türkiye’nin 500 milyarlık ihracat hedefinde niye 3 milyarda Tokat’ın olmasın dedik. Bugün sizlerle paylaşmazsak genç nesillere bunu veremezsek hiç kimse bir şey yapmaz herkes konuşur durur” diye konuştu.

“TOKAT ÇİÇEK AÇAN BİR ŞEHİR”

Tokat’ın geleneksel el sanatları şehri unvanını mutlaka alması gerektiğini ifade eden Vali Can, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Birde Tokat çiçek açan şehir. Dünyada bu konsept vardır, çiçek açan şehirler konsepti.  Geçen seneki ödülü Antalya aldı EXPO’dan dolayı. İnşallah bizde ondan bir ödül alacağız. Çünkü Tokat’ın tüm değerleri çiçeğe çıkıyor. Şimdi tarımda çiçek var mı var. Kültür ve sanatında, yazmada çiçek var mı hepsi var. Yani dolayısıyla bu bütünleşmiş bir şey. Tabiat turizminde de esas eksen, ‘Mağaraların kalbi Ballıca hayalleriniz ile baş başa’ Yani bu tabiat turizmin tam göbeğinde Ballıca olacak. Bu Ballıca sadece Tokat’a hizmet etmeyecek. Kapadokya’dan Samsun’a kadar tüm hat yolları Ballıca’nın etkisinden yararlanacak. Ballıca öyle bir potansiyel.  Hakikaten Allah oraya büyük bir nimet vermiş. Ben inanıyorum Ballıca üzerinden biz yılda 500- 600 bin ziyaretçiyi Tokat’a alabiliriz. Onun bir de Tokat’a uğradığını, içlere uğradığını düşünün yılda ortalama, hızlı tren, yolların açılması, havaalanı ile birlikte Tokat önümüzdeki dönem itibari ile bir milyon ziyaretçi alabilecek potansiyele sahip. Geleneksel el sanatları şehri olmasından sadece bu.  Bu Ballıca ve geleneksel el sanatları şehri olması üzerinden bir milyon ziyaretçiyi önümüzdeki 10 yıl içerisinde Tokat rahatlıkça alabilir. Bunun alt yapısı da hazırlanıyor”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41